Menu
0
04Mei2023
10 slimme tips om inbraak te voorkomen

10 slimme tips om inbraak te voorkomen

Inbraakpreventie is een belangrijk onderwerp voor zowel huiseigenaren als huurders. Inbraken kunnen niet alleen leiden tot verlies van eigendom, maar ook tot een gevoel van onveiligheid en inbreuk op de privacy. Op deze pagina vind je 10 tips van de wijkagent voor Inbraakpreventie:

1. Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem kan ook bijdragen aan het voorkomen van inbraak. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, van eenvoudige bewegingssensoren  tot geavanceerde systemen met videobewaking. Zowel een binnencamera  als een buitencamera. Een alarmsysteem kan je niet alleen waarschuwen in geval van een inbraak, maar kan ook inbrekers afschrikken. Overweeg welk type alarmsystemen het beste past bij jouw situatie en budget.

2. Houd waardevolle spullen uit het zicht

Vermijd het tonen van dure spullen zoals sieraden, laptops, televisies en andere elektronica op plekken waar het van buitenaf zichtbaar is. Dit kan inbrekers uitnodigen om in te breken.

3. Beveilig alle toegangspunten

Zorg ervoor dat alle deuren, ramen en andere toegangspunten naar uw huis goed beveiligd zijn. Gebruik bijvoorbeeld stevige sloten, schuifpuislot, barrierestang  of een raamuitzetter.

4. Installeer buitensirene met alarmlicht

Zichtbare beveiliging vermindert de kans op inbraak met 90%. Een buitensirene  met alarmlicht aan de gevel maakt duidelijk zichtbaar dat de woning effectief beveiligd is. Daarom wordt aanbevolen om altijd een buitensirene  met alarmlicht te installeren bij de aanleg van een alarmsysteem.

5. Verberg sleutels op een veilige plaats

Het is beter om geen reservesleutels buiten het huis te bewaren, aangezien inbrekers hier vaak naar zoeken. Overweeg in plaats daarvan om een vertrouwde buur of familielid een setje sleutels te geven.

6. Houd uw tuin opgeruimd

Een rommelige tuin kan een teken zijn voor inbrekers dat er niemand thuis is of dat de bewoners slordig zijn. Houd uw tuin opgeruimd en zorg ervoor dat er geen gereedschap of ladders rondslingeren die inbrekers kunnen gebruiken.

7. Maak afspraken met uw buren

Zorg voor een goede relatie met uw buren en vraag hen om een oogje in het zeil te houden als u op vakantie gaat. Dit kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van inbraken.

8. Schakel apparaten uit

Laat geen elektronische apparaten, zoals computers, televisies en lampen, aanstaan als u het huis verlaat. Dit kan inbrekers de indruk geven dat er iemand thuis is.

9. Gebruik timers

Installeer timers op uw lampen zodat ze automatisch aan- en uitgaan op verschillende momenten van de dag. Dit kan inbrekers doen denken dat er iemand thuis is.

10. Wees voorzichtig met sociale media

Vermijd het plaatsen van berichten op sociale media waaruit blijkt dat u op vakantie bent of voor langere tijd van huis bent. Dit kan inbrekers op de hoogte brengen dat uw huis onbeheerd achterblijft.

[powr-form-builder id="b22f3819_1684223717"]

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.