Menu
0
09Nov2023
Waarom en wanneer een veiligheidsvest dragen?

Waarom en wanneer een veiligheidsvest dragen?

Dat een veiligheidsvest bijdraag aan onze veiligheid, is voor velen geen verrassing. Maar weet jij in welke situaties het extra handig (en soms ook verplicht) is om er een te dragen? We leggen er hieronder enkele uit.

Tijdens buitenactiviteiten met beperkt zicht

Of je nu gaat hardlopen, wandelen of fietsen, en of dat nu in de regen, schemering of in het donker is, zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent door een veiligheidsvest te dragen. Hoewel jij andere weggebruikers misschien wel kunt zien, betekent dit niet automatisch dat zij jou ook opmerken. Draag daarom altijd een veiligheidsvest. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen in het verkeer.

In de auto

Hoewel het in Nederland niet wettelijk verplicht is om een veiligheidsvest in de auto te hebben, is het toch verstandig. Als je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan, kunnen andere weggebruikers je goed zien en voorzichtig passeren. Bovendien, als je naar het buitenland reist, is het raadzaam om voldoende veiligheidsvesten binnen handbereik in de auto te hebben. In veel landen, waaronder Frankrijk, België en Duitsland, is dit namelijk wel verplicht. Controleer daarom goed welke regels er in verschillende landen gelden.

Tijdens evenementen

Het dragen van een veiligheidsvest is een ideale manier om bezoekers van jouw evenement te laten zien wie ze kunnen aanspreken voor vragen of hulp. EHBO'ers, beveiligers en vrijwilligers zijn goede voorbeelden hiervan.

Bij werkzaamheden met veel verkeer

Mensen die voor hun beroep in het verkeer moeten werken, zoals verkeersregelaars, vuilnismannen en mensen die werken aan het groen langs de weg, zijn verplicht een veiligheidsvest te dragen. Zo zijn zij beter zichtbaar voor het verkeer dat hen regelmatig passeert. Ook particulieren worden om die reden in sommige situaties verplicht gesteld om een veiligheidsvest te dragen.

Veiligheidsvest bestellen bij het Univé Clubhuis

In de webshop van het Univé Clubhuis vind je producten die bijdragen aan het voorkomen en beperken van ongevallen. Veiligheidsvesten vallen uiteraard binnen dit assortiment. Je bestelt ze gemakkelijk online. Je bestelling wordt vervolgens door onze partner Werkse! verpakt en verzonden.

Heb je vragen of opmerkingen over onze producten? Aarzel niet om een e-mail te sturen naar [email protected].

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.