Menu
0
08Mei2023
10 tips om veilig de weg op te gaan

10 tips om veilig de weg op te gaan

Het is belangrijk om veilig de weg op te gaan omdat dit de kans op ongevallen verkleint en de veiligheid van alle weggebruikers verhoogd. Verkeersongevallen kunnen ernstige gevolgen hebben, zowel voor de betrokkenen als voor hun naasten. Dit kan variëren van lichte verwondingen tot permanente handicaps en zelfs de dood. Hierbij 10 tips om veilig de weg op te gaan:

1. Zorg dat uw auto in goede staat verkeerd

Houd uw auto goed onderhouden. Zorg dat de banden voldoende profiel hebben en controleer regelmatig de remmen, verlichting en ruitenwissers.

2. Zorg voor een noodhamer in uw auto

Een noodhamer kan uw leven redden als u moet ontsnappen uit uw auto na een ongeluk. U gebruikt deze hamer met scherpe punt om een ruit van uw voertuig kapot te slaan als de deur niet meer open gaat. Daarom is het van groot belang dat u een noodhamer in de auto heeft hangen.

3. Draag uw veiligheidsgordel

Het dragen van een veiligheidsgordel kan levens redden en letsel verminderen bij een ongeval. Een snijdende autogordel in de hals is onveilig en uiterst oncomfortabel. Gebruik de gordelgeleider voor meer comfort en veiligheid.

4. Zorg voor een veiligheidsvest in de auto

U kunt een veiligheidsvest in verschillende situaties dragen. Bij slechte weersomstandigheden of in het donker bent u extra zichtbaar. Zo wordt u onderweg eerder opgemerkt door andere weggebruikers.

5. Zorg voor een EHBO-set in de auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het goed om altijd voorbereid op pad te gaan. Met een EHBO-set in uw tas, auto of koffer heeft u de materialen tot uw beschikking om in te spelen op opgevallen. Uiteraard kunt u een EHBO-kit ook goed gebruiken bij ongelukjes thuis.

6. Gebruik richtingaanwijzers

Gebruik altijd uw richtingaanwijzers om andere weggebruikers te informeren over uw bedoelingen.

7. Rij defensief

Rij defensief en houd voldoende afstand tot andere voertuigen. Wees altijd voorbereid op onverwachte situaties.

8. Pas uw rijstijl aan de weersomstandigheden aan

Pas uw rijstijl aan bij slecht weer, zoals regen, sneeuw of ijzel.

9. Respecteer verkeersregels

Volg de verkeersregels en borden, zoals stoplichten en voorrangsregels. Snelheid is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Houd u altijd aan de geldende snelheidslimieten.

10. Rijd niet onder invloed

Rijd nooit onder invloed van alcohol of drugs. Dit kan leiden tot een vermindering van uw reactiesnelheid en uiterst gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.