Menu
0
05Jan2024
De beste plek om een rookmelder te plaatsen

De beste plek om een rookmelder te plaatsen

In Nederland is het verplicht om op iedere verdieping een rookmelder te hebben. Voldoet jouw huis of kantoor hier nog niet aan? Dan kan je via Univé Clubhuis gemakkelijk een rookmelder bestellen. Zodra je deze hebt ontvangen, kan je deze gelijk in gebruik nemen. Maar waar kan je nou het beste een rookmelder plaatsen?

Rookmelder plaatsen do’s

  • Plaat de melder bij voorkeur in de hal. De hal bevindt zich meestal in het midden van het huis en is een centrale doorgang naar verschillende kamers. Door een rookmelder hier te plaatsen, vergroot je de kans om rook snel te detecteren, ongeacht waar de brand begint.
  • Plaats rookmelders aan het plafond, bij voorkeur in het midden van de kamer. Als dit niet mogelijk is, bevestig ze dan zo hoog mogelijk op de muur.
  • Houd rookmelders minstens 50 cm van de muren, aangezien rook en warmte zich ophopen in deze gebieden.

Rookmelder plaatsen don’ts

  • Hang geen rookmelder in de buurt van ventilatieopeningen of een verwarming, omdat dit de luchtstroom kan beïnvloeden en de detectiecapaciteit kan verminderen.
  • Plaats geen rookmelders in de badkamer. De damp en vochtigheid kunnen valse alarmen veroorzaken.
  • Hang geen voorwerpen voor je rookmelder. Anders wordt het vermogen om rook te detecteren belemmerd.

Bestel bij Univé Clubhuis

Bij Univé Clubhuis heb je de mogelijkheid om verschillende soorten rookmelders te bestellen, waaronder modellen die rook- en koolmonoxide kunnen detecteren, evenals koppelbare varianten. Een koppelbare rookmelder zorgt ervoor dat als één alarm afgaat, alle melders in huis worden geactiveerd, waardoor de waarschuwing snel wordt verspreid. Daarnaast biedt de webshop handige magneetmontagesets voor eenvoudige installatie. Neem de vereiste stappen om de veiligheid te waarborgen door de juiste rookmelder op de juiste plaats te installeren, en maak gebruik van de diensten van Univé Clubhuis voor een optimale brandbeveiliging.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.